07 september 2009

CarolaOp.blogspot.com


Sinds 1 september 2009 ben ik werkzaam bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst als Consulent LEeZ (bibliothecaire dienstverlening aan Leeskringen, Educatieve- en Zorginstellingen).
Dit is mijn eerste, echte, officiƫle baan. Hiervoor heb ik de Pabo in Arnhem gedaan, gevolgd door de Masteropleiding Pedagogiek (profiel Mediapedagiek) in Zwolle.
Bij Stichting Kennisnet heb ik mijn afstudeerstage gelopen. Dit was een project rondom mediawijsheid. Ik heb gekeken naar het lesmateriaal op www.medialessen.nl, de competenties van de leerkracht en naar de kinderen. Wat is de beginsituatie van de leerling en welke effecten hebben de lessen, in de implementatie van 8 weken, gehad op de leerling?
Deze zaken heb ik beschreven in een rapportage te vinden bij de afgeronde onderzoeken.
Tijdens mijn Master werd ons gevraagd een blog bij te houden, hierin heb ik vorig jaar bijgehouden hoe de 'stand van zaken' was rondom mijn afstuderen.

Bij de OBD ben ik nu een week werkzaam en ondertussen worden mij heel wat dingen duidelijk. Ik lees stukken door, heb afspraken met mensen en bekijk de producten. Er zijn verschillende projecten waar de OBD aan deel neemt of die een regelrecht product van de OBD zijn. Een interessant project van de bibliotheken in Overijssel is '23 onderwijsdingen'. Deze lijst ben ik momenteel aan het doornemen en daarom start ik een blog op blogger.com.
Hoe mijn taken eruit komen te zien, is deels nog een zoektocht. Het heeft onder andere te maken met jeugd, educatie, nieuwe media, leesbevordering, taalachterstand, bibliotheken in Overijssel, gaming, mediawijsheid en ICT-toepassingen.
Ik heb er ontzettend veel zin in en door middel van bloggen en twitteren houd ik de gemedialiseerde medemens op de hoogte.

3 opmerkingen:

  1. Nou, welkom dan, in Overijssel, bij onderwijs, op twitter, in blogosphere, op hyves... enne... ooit ergens in de kantine wellicht! Succes met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, je bent begonnen :)
    Morgen ontmoet je een groep bijzonder inspirerende 23 dingers: bereid je maar vast voor! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hiepderdepiep! Een blogger op het kruispunt van onderwijs en bieb. Daar kunnen we er niet genoeg van hebben, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen